Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Magnifique tant

Tanten gillar många slag av sällskapsspel,
de gör att hon tillhör gruppen, blir en del,
hon är nån att räkna med och det är viktigt
att ha ett sammanhang, så där på riktigt

Ytterligare hon vill utöka sin vänskapskrets,
införskaffa kunskap, vidga vyer utan hets
(givetvis hon önskar bli intressant och chic:
En kurs i franska blir alldeles très magnifique!)

Till Arbis varje tisdag hon sedan börjar vandra
för att umgås och studera tillsammans med andra
Och tanten har så roligt där på institutet,
träffar folk med udda bakgrund och förflutet

Det hela blir som ett gigantiskt vänskapsspel
(med tillhörande grammatik också, för all del)
På kursen sker en förfranskning, de diskuterar
mat och dryck och politik; stämningen eskalerar

Tanten gärna vill fortsätta deras resonemang,
föreslår besök på en närbelägen restaurang:
Där de dricker vin i stora mängder - analyserar,
smakar, doftar, kluckar; ansiktsgestikulerar

Tanten ler och njuter, solskenstankar tänker
om på vilken glädje kursen henne skänker
(att hon inte lär sig språket är väl sekundärt
då umgänget är härligt och väl besväret värt)




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 541 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-04-23 15:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim