Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fönstertvätt med tantbalett

FÖNSTERTVÄTT MED TANTBALETT

Varje vår sådär kring slutet av mars
börjar tantens fönstertvättarfars
(den drar ut i dagar, veckor långa:
den rätta stunden är svår att fånga)

Tanten suckar, tiden lider
men ingen fönstren rena gnider
hur än hon vinkar delar ut
(dagens ungdom vet inte hut!)

Så tanten gör upp en plan, långsiktig
(som man vet är planering viktig)
Hon börjar med en kopp café au lait,
behöver energi för att få en bra idé

Hon spelar sedan upp en glättig sång
med Harry Belafonte och på samma gång
hon känner att hon måste dansa en stund
för ”morgonstund har guld i mund”

Tanten skärper sig: Gör shopping-lista
för att iväg till näraffären kvista
men först hon ringer väninnan
som hade goda tips dagen innan

Solen skiner varm och klar,
en fantastisk dag, helt underbar!
Tanten vill njuta en liten stund,
bänkar sig i solen, tar en liten blund

Förbi kommer några gamla bekanta,
ett sällskap, uppklädda och eleganta
på väg till en trevligt anrik dagsfest
och tanten bjuds med som hedersgäst

Så blir det så att också den här dagen
tanten framom plikten väljer välbehagen
men i morgon ska hon fundera och planera
hur hon fönstertvättsbaletten vill regissera




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 768 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-04-24 22:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim