Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blandade drömmar VII: jobb och bostad

 

gamlamormors lägenhet hade en underbar takhöjd. gardinerna var så vackra. ljuset strilade in, anden höjdes. visst kunde jag bo där, i det extra köket med de dimblå skåpen. mormor påpekade hur praktiskt det var med så rikliga förvaringsutrymmen. vardagsrummet växte ut efterhand. morfar lovade hämta möbler.

kvinnan som sov i tv-soffan skickade efter hyresvärden. han hette Erik och hade en snipig mun. tyvärr lyssnade han inte på vad jag sa. eller så blev han överröstad av den mörke sonen, som tvunget ville slita till sig det lilla järnföremålet. var det ett hänglås, eller en nedsmält nyckel? han höll hårt och skrek. jag höll ännu hårdare.

mormor och morfar följde mig till premiären på skolan. trots att jag varit sjukskriven sista månaden blev jag ändå presenterad som regissör och ombedd att ställa mig upp i salongen. jag vinkade. spexregissören skakade hand och jag erbjöd honom att byta böcker.  han sa att han redan hade läst mina.

spexregissören hade gjort en ram kring Shakespeares berättelse, med agitationståg, sång och subtil teknik, lite som i Les Miserables. tjejerna i ensemblen gick ut starkt och jag såg att undertexterna satt där de skulle. i andra akten havererade tekniken och föreställningen blev avbruten. jag hörde Shakespeare vända sig i sin grav. 

 




Prosa av Nanna X
Läst 196 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-04-25 08:19



Bookmark and Share


    prima donna
Magisk lägenhet som växer ut eftersom och med tillhörande inneboenden. Och vad var det egentligen för nyckel sonen ville komma åt? Vaknade du ur din dröm i samband med att pjäsen havererade? Intressant text
2015-04-26

  TrollTörnTrappan VIP
Älskar början av drömmen! Där kan du nog bo?! Gamlamormor har väl flyttat ut sen ett bra tag...? och lämnat en växande, stigande gardin-ande åt dig!

Soff-sovar-kvinnan kan vara en del av dig?? som upplever sig ha hänglås på munnen, indirekt via värdsonen. Och hur länge du än är frånvarande har du teatern kvar i blodet typ...!

2015-04-25

    Lena Söderkvist VIP
Det där med saker som går sönder är så förgurkat typiskt! Händer i verkligheten också...
2015-04-25

  i af apa
oh så fint! håller med Melona om slutet, särdeles bra med ett magiskt skimmer...
2015-04-25

  KattenKin VIP
Fin mening att vardagsrummet växte ut efterhand, och människor med snipig mun ska man passa sig för, inte undra på att nyckeln var nedsmält! Fin bit med premiären och ensemblen, och sista meningen är guld!
2015-04-25

    Melona
Spännande och vacker läsning med fina detaljbeskrivningar. Den sista raden är magisk!
2015-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X