Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÅTERVÄNDO

 

Ditt bultande hjärta
kolliderar
med furustammarnas tystnad.

Till slut hörs en viskning,
en hågkomst du ofta glömmer.
Som glasögonen på hjässan,
nyckeln
under blomkrukan.

Och åter ser du din iris
i främlingens blick
och solen
i nymånens sken.

Åter hör du din barndom
i sonens skratt.
När paraplyerna slokat
och världens gråt
smälter din isskulptur

Åter går du
med fjädrande steg
på dunkla oxstigar
som leder dig

vart?

 




Fri vers av Marcus Montgomery
Läst 224 gånger
Publicerad 2015-04-26 08:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marcus Montgomery
Marcus Montgomery