Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SERENAD

Han blåser varsamt i glöden.
Som på ett barns tappade ögonfrans
utan att önska sig
eld.

Här bakar han sitt bröd. Bland rostiga kryddburkar,
mjölbaggar och spruckna marmorkavlar. Bland
Annat.
Allt ryms. Blandas. Andas.

Surdegens tusenåriga väntan är över;
här får den sin gyllenbruna skrud. Här får allt
syre.

Och utanför gläntar månen nyfiket
genom skorstenens rökvita tyll och stjärnorna
spelar sitt säregna strängaspel                                                  

bortom dur,
                      bortom moll

i zazens serenad.

Hur förunderligt!
Eldstålet vilade slumrande,
väntande, så länge


i hans innerficka.




Bunden vers av Marcus Montgomery
Läst 224 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-04-26 08:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Som på ett barns tappade ögonfrans...
vackert och vemodigt från
början till slut. Riktigt fint.
2015-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Marcus Montgomery
Marcus Montgomery