Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att istället för att öppna och möta, stöta bort och stänga ute. Krig är den ultimata polariseringen.


Polarisering

Solljusets spel mot ryggen
möter sittande på oskön sten

brittsommarens färgpraktfullhet
studsar mot fallande grå otrygghet

hastigt packad resväska ny och ren
glänser fräckt vid darrande jeansklädda ben

trafikbrusets ljudmatta dominerar allt
vinden blåser droppande tårar isigt kallt

ljudlösa hjärtslag snyftande tycks bli
andetag av suckande försök att bli fri

avgasluften smakar bittert och salt
magen knorrar vill kräkas upp allt

bruten kvinna frusen av mentala slag
förmiddag en glädjelös skrämmande dag

utslängd på gatan på okänd ort
förvirrat oklar över vad hon kan ha gjort

feltolkad nervärderad och dömd
försöker hon försvinna och vara gömd

hopkrupen drabbad av allt som hänt
sorg vrede skräck eller var det ett skämt

denna resa från hem till bort
ändas i bittert hat av tidigare okänd sort

underbart kan sannerligen var kort
sällskap är inte alltid gott

Utkast september 2014. Omarbetad 2015-04-26

Lena Renman




Fri vers (Fri form) av Lena Renman
Läst 361 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-04-26 12:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket bra!
2015-04-26

  KattenKin VIP
Så jäkla bra skrivet! Bilder målas upp en efter en i dina ursnygga rader, så nära som att du varit reporter på plats. Hemska är krigen...
2015-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman