Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Exorcism med en sån där onomatopoetisk grej


Om något som kallas kattlarm

kattens lilla lögn
sitter på golvet och smider
lugn ikväll

stafett i staffliet
sporrsträck: PÅ!

kattlarven passar marken till
kattlarmet kattlarmet dribblar i plågor
lobbar till kattlavan
strimlar ner den till såpa
blåser jättebubblor till katthuset
nickar skallbenet fontanellerna suger ut katten
vars lilla lugn
sitter fast i
golvet

vajande med svansen
böjer en smörpenslad flottdrypande
meridian runt hela ekvatorn
DEN DU!

kattlarmet lapar samtidigt
en avsimmad tidlös
krönika betyder tid på grekiska
Grekland vilken jävla stad!

kattlarmet jamar
och bräker loss
babombidsh!

det här visste säkert ingen sen förut
kartongkontrollantens ämbete
ter sig rafflande självsäkert
och kromfärgat
Gött




Fri vers (Modernistisk dikt) av Hans Jonsäll
Läst 305 gånger
Publicerad 2015-04-26 19:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hans Jonsäll
Hans Jonsäll