Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
9/8


Barnlopp - en drömraga

 

Vaknade sakta i kökssoffan
slamrande ljudet av köksroffarn
lillan satt glad i sin barnastol
åt lite yoghurt sjöng vanligt gnol

Sen kom de, papporna, mammorna 
hämtade barnvagnar, samlades
uppe på ängen för stormöte
vad kunde det ge i utbyte?

Köksroffarn satte på kökspannan
jag blev så glad, jag var knappast van
vid att han fixade kaffetår
fryspulverkaffet var dock rätt svårt

Barnen tog fart i ett racerlopp
hän över bron nästan utan stopp
barncyklar, barnvagnar rad i rad
mamman som ingrep var knappast glad

Vi for mot byskolan, dagiset
barnen var sura i magarna
turades om i vårt blöjbyte
surt blev vårt äventyr slutligen




Bunden vers av Nanna X
Läst 241 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-04-28 09:44



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Småbarnsåldern och dess brist på sömn och överflöd av kontakt med blöja...
Bra takt liksom vänder sig om efter några steg. Byter utsikt ofta, siktar ändå mot målet.
2015-05-02

  TrollTörnTrappan VIP
...vanligt gnol och barnastol var ett ovanligt coolt rim!!
2015-04-30

  TrollTörnTrappan VIP
Köksroffarn låter häftig, som om den flitiga filuren säkert kan dyka upp i fler episoder?!

Kan se cyklarna rad i rad med vagnarna, eller vissa huller om buller. Känns bittert att agera glädjedödare ja, men lyckligare i längden när man räddat livet på de små liven...

2015-04-30

    Lena Söderkvist VIP
Kul ämne, suverän rytm.
2015-04-28

  KattenKin VIP
Fina rytmiska och busiga verser!
2015-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X