Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland känner jag en sån otrolig tacksamhet till livet...och vad än Gud må vara så är han för mig:Sjöarna...haven...bergen...skogarna...godheten...såsom jag ser på saken...


I det sista andetaget


Låt mig
smörja dina fötter

dina skuldror

herre

låt mig
överta
dina smärtor

låt mig
kyssa dina
tårar
i
det
sista
andetaget

ty du välsignade mig
när
jag
syndade
du höll mig
när
jag
var bitter
du älskade mig
när
ingen annan
såg mig


Bs-06




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 349 gånger
Publicerad 2006-04-15 15:54



Bookmark and Share


  DanSan
Ja nog är Han allt det där
den stora kärleken till livet
och skapelsen
2006-04-16

  Ingrid Nilsson
Påskens mysterium och Kärlekens,så vackert beskrivet i sin enkelhet.
2006-04-16

  kath
i alltet bor livet och vi är en del av det ser och blir sedda om vi vill ...

det är en mycket, mycket vacker dikt du skrivit om detta ........ känns klassisk
2006-04-16

    steffe struts
mycket snyggt! högtidligt men varmt.
sakralt.

så här i påsktid kan jag bara tolka det
som du skriver riktat mot Jesus på korset.
men Bodil, som du skriver i förtexten,
det gudomliga finns kanske i allt vi gillar..

gillar din njutningsfulla text.

stefan
2006-04-15

  Anders P VIP
en enkel uppriktig bön i tacksamhet.
2006-04-15

  Snövit
åh... v a c k e r t
2006-04-15

    ej medlem längre
Otroligt fint och ärligt känsloskrivet såhär i påsktider, bra!
2006-04-15

  Åsa Gustavsson VIP
Det är alltid en fröjd att läsa en text med betydelse, denna förklarade kärlek och tillhörande gärning är ett tecken på stor insikt och poetisk förmåga. Bravo.
2006-04-15

  Henrik Svensson
Försynens ljus finns i många former,
även i denna dikten.
2006-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg