Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konfirmand




Du unga konfirmand
så blyg i din tuffhet
så full av liv och längtan
Dina ögon söker kärlek
Se mig
Dina händer söker ömhet
Tyck om mig
Du står på tröskeln ut till livet
i ett land som ibland är torr öken
Blir du törstig på vägen
och får gråt i bröstet
slå på klippan som är Guds ord
Banka med hela ungdomens glöd
och friskt vatten skall sippra fram

Börja om och om igen
Banka mera
Hitta nya möjligheter
och du skall växa
växa i tro på din Frälsare
Du får gå ut i livet
med händerna fulla av Guds gåvor
som du får överbringa till den
som du har kär




Fri vers av Maria T
Läst 414 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-05-03 13:17



Bookmark and Share


  anits VIP
Så vackert och hoppfullt skaldat!
2015-05-15

  Larz Gustafsson VIP
Konfirmation är liksom barn"dopet" obibliskt.
2015-05-10

  Per "Läsaren" Sörqvist
Förresten, prästen lämnar ju en personlig hälsning i konfirmationsbibeln. Mitt var klassikern: "Den som söker ska finna. . .". Jag vårdar även min farmors bibel, hennes lyder: saliga äro de som vet att dom är saliga men glömt det. Gillar att fundera kring det. . . Tack, Maria, du påverkar alltid!
2015-05-07

  Per "Läsaren" Sörqvist
vet bara att jag tycker om den
2015-05-07

  Michaela Dutius
Mycket vackert och hoppfullt....det var inte härligt att vara ung!
2015-05-05

  aol
Så vackert skaldat om en gudahands väsen bakom allt
2015-05-03

  walborg
En underbar text som borde läsas upp vid varje konfirmation!
2015-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T