Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Härskarhöljet



Armt på köldens krön än spirar
spåren kring förfrusna trän
varmhänt hon av våren virar
härskarväv och vandrar hän.

Hän dit dimbeströdda höljen
driver dränkta höjder fram
vartåt svartsynsfödda följen
aldrig stumma steg förnam.

Jag vill vara vårens vindlar -
strömma fram i snö som smalt
än från fröjders höjd mig svindlar
djupblå kronljus överallt.

Hördes här dess drottning rymma
bortåt bron mot vimmelån?
Skymtar du Fortuna skymma
himmelsvägar härifrån?

Se, jag måste henne finna
innan hinnan trår inatt
silkessömmad sömn att spinna
spår jag söker hinna fatt.

Höljet över ödemyllan
följer fram mitt svärmeri
in bland träd i trolsk förgyllan
till ett tidlöst klagoskri.

Ve mig, siluetter hastar
över jorden ännu bar
som de kala träden kastar
blanka gyllenblad till svar.

Somrar somnar, höstar lövar
steg vi tog i tidens famn
kvar i skira skogar strövar
spårlöst skönhet utan namn.

Jag vill vandra vill var snåren
visar mig en väg förbi
hennes trolldom genom åren
svept i svunnen svart magi.














Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-01-04 19:25



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Otroligt vackert och välskrivet! Applåder!
2016-01-12

    ej medlem längre
Angeläget innehåll med dagsfärsk stil och pigga ordval, denna skogsråromantik. Särskilt fräsch är raden "Hän dit dimbeströdda höljen".
2016-01-08

  Trädskugga
Klockrent skaldat om evighetens längtan efter ögonblicket över alla andra, det som suger musten ur en, storartat!
2016-01-08

  Maud Louise
Som att kliva in i en annan värld, så otroligt vackert och språket är för mig mycket tilltalande. Väldigt fint!
2016-01-08

  Kim VIP
Ja så fullkomligt förtrollande! Hur lång tid tog den att skriva, undrar jag. Och det rimmar. Så du kanske började skalda i vaggan eller? (Skrivet av en som skriver snabbt). Bearbetning kanske borde komma på schemat...
2016-01-04

    ej medlem längre
Som en sagovärld...jättefint diktat!
2016-01-04

  Öknens Ros VIP
Vilket underbart språk! Så målande du beskriver natur och väsen!
2016-01-04
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP