Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om så bara för en sekund

Det är nu det gäller
gäller lika mycket som igår, som dan innan det
som alla dagar
någonsin

Jag springer på toppen av ett berg
kryper längs murens högsta kant
krälar stadigt på pyramidens topp

tappar jag en meter tappar jag allt
finns ingen mellan, finns bara antingen eller
skadade är svaga, o jag kan inte vara svag

Måste vinna varje strid
o gå segrande ut ur varje port
kastar hinder ned för stupen, leker lekar med de som inte vill

Det gäller att vinna, för vinner man inte så stupar man
o stupar man, om så bara för en sekund
då har man förlorat




Fri vers av Isak Tegmark (Den revolutionära kosmetiken)
Läst 222 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-05-04 09:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Isak Tegmark (Den revolutionära kosmetiken)
Isak Tegmark (Den revolutionära kosmetiken)