Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjolårslila

Skådespelen i parken där
parkbänkarna är första parkett
Överklassens säten till de
pantburkssammlande
Huvudrollsinnerhavarna i
nattens treöresteater

Bortglömda blomsterbarn som
lekte lekar för lekarnas skull
På en innergård i centrum
Inte där de juvliga ruvar men
här där djävulen ännu är okläckt

Här gråter papporna ikapp och
kusiner spelar spel på altanen
Där pissar katter i sandlådorna och
plastmammorna jagar mjölkbilen 2005

Hos oss i rummet i lägenheten i stan
Hemma hos tårarnas vårdnadshavare och
polackernas centralbank i en
sovrumsbyrålåda där
nyckeln är borttappad

Där brinner eldarna på
stearinljusens vekar för
De som aldrig skulle få en
roll i parkbänksteatern
Slingrade drömmar längs
stigen till de yngsta pension

Fast i storstadslimbo i
en av Sveriges bortglömda småstäder
Bland orakade ben och trotsiga
klistermärken om kamp och ovilja
Kättrad till systematiken i en
systemkasse i fjolårslila




Fri vers av Isak Tegmark (Den revolutionära kosmetiken)
Läst 315 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-01-27 13:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Isak Tegmark (Den revolutionära kosmetiken)
Isak Tegmark (Den revolutionära kosmetiken)