Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
drömde bara om runda saker i natt... lite friare regler i ghazalen denna gång.


var rund - en drömghazal

 

jag målade ägget på plats i äggkokaren. två teskedar vattenfärg. tryckte på knappen
den skära lotusknoppen sprack upp i toppen. formen var rund

jagade gangsters på solig gata. kikarsikten stora som ballonger
svängen liknade en jag sett när jag var på visit i Benidorm. men var rund

när jag gick ut för att röka stod du redan där på gårdsplanen. håret längre än mitt
flickans ännu längre. flamma eller syster? hjärtat värkte. stormen skar runt

vi fick duscha på polishuset. jag kände mig skyldig redan i entrén. poliserna blängde
en var smal, en lång. en var rund. uppfyllde jag deras norm? en var hund

innan jag vaknat gjorde sonen sig svärd av en blommande kvist
grannarna åt pizza på vår äng. sjön var knappast enorm. sten var grund

uppför gatan gick en familj som hade silverbil. de lade post i min brevlåda
pojken ville ha ost men fick en ballong efter lite gorm. den var rund 

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 163 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-05-04 10:08



Bookmark and Share


  objekt3
:) jag vet inte... hexaghazal ! men jag tappade bollen, bara ^^
2015-05-25

  Nanna X
ändrade "sten var runt" till "sten var grund". det blev mer grundat så.
2015-05-04

    Lena Söderkvist VIP
Får en känsla av att alla måste utföra plikter. Kanske det som är meningen med den runda formen (?), en enda cirkelgång, livet tar aldrig slut. Intressant så klart.
2015-05-04

  TrollTörnTrappan VIP
Som en enda tung ballong... Gillar hur elementen relateras i denna, lagom hårt knutna av det runda snöret... och hur hunden kommer som en joker i leken!

"sten var runt" tycktes först skära sig grammatiskt, men insåg strax ringen av stenar eller gärdesgården kring ängen.
2015-05-04

  Magdalena Eriksson VIP
Svänger och sprakar av livets alla färger.
2015-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X