Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: Jonas Wängestam


Dummern och Idioten del II

 

 

Dummern: ”Varför är du en Idiot?”

Idioten: ”Jo, för att människor behöver någon att skylla på”.

Dummern: ”Hur menar du?”

Idioten: ”Att vara en idiot ursäktar nästan vilket beteende som helst”.

Dummern: ”Så du finns för att människor är mer än dumma?”

Idioten: ” Ja, jag är mer än du, större och starkare!”

Dummern: ” Men, om jag dödar dig nu, så finns bara jag kvar”.

Idioten: ” Så dum är du väl ändå inte?”.

Dummern: ” Jo det är jag. Jag är ju Dummern, men jag är ju ingen idiot”.

Pang!

 

Epilog: Så dog Idioten. Han blev mördad av Dummern. Kvar på jorden lever nu endast de Dumma i förvirring och saknad, över att inte ens kunna skylla på en enda Idiot!

 

 




Övriga genrer (Satir) av L.byström
Läst 271 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-05-04 21:01



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Jäkligt bra skrivit!
2015-05-05
  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström