Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din största skatt

Se älvor dansar bredvid glosor
- när talet formas genom skratt.
Du bygger upp din största skatt
- i ord som kärleksröda rosor.

I vinden seglar lättsamt fjäder
- så lätt blir skatten som du bär.
Men stor och stark den ändå är.
Ja, större än de största städer!

Så lyssna barnet mitt på detta;
- i livet lär du lära allt.
Om varmt och vått och torrt och kallt.
I värsta fall ska tårar hetta…

I sorger väver orden siden
- som sakta värmer upp din själ.
Jag lovar detta - vet så väl;
Hur dessa stretar - hjälper tiden.

Ja, forsar rusar, vinden talar.
Och världen är så väldigt stor.
Och var du än din eka ror
- så bygg med rösten vackra salar.

När svaret kommer på min visa
- en fribiljett till själen min;
Med fåglar djupt uti ditt sinn'
- en outtröttlig vacker flisa.

Jag lyssnar moget i förstening.
Ja, allt du säger är mig sant!
Du lilla dyra diamant
- som skänker livet största mening.




Bunden vers (Rim) av P-E-H
Läst 519 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2015-05-06 12:36



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vacker text med mycket djup o kärlek...gillar särskild sista versen
2015-05-13

  ResenärGenomLivet VIP
Tyckte speciellt mycket om " - så bygg med rösten vackra salar"...den meningen lär nog stanna kvar...
2015-05-12

  Ljusletaren
Mäktigt skaldat *njuter*
/kram
2015-05-11

  Bo Himmelsbåge
En vacker, välrimmad text med djup...
Mycket läsvärd!
2015-05-10

  Nannie
nice
2015-05-07

  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2015-05-07

    ej medlem längre
Bravo - snyggt..
2015-05-06

    ej medlem längre
Dina vackra ord går rätt in i hjärtat.
2015-05-06

    ej medlem längre
Så ljuvligt fint:),

'Och var du än din eka ror
- så bygg med rösten vackra salar.'
2015-05-06

  RitaBrunner
Skönpoesi med ett underbara slutrader som värmer hjärtat!
2015-05-06

  Elisabeth H
Så fin!
2015-05-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Så känsligt diktat till barnet och oss alla. Och fina rim, som alltid.
2015-05-06

    ej medlem längre
Fint tal till barnet om livets lärdomar.
Vackert diktat och rimmat!
2015-05-06

  KattenKin VIP
Så otroligt vackra verser, magiska!
2015-05-06

  Angel of love
Väldigt bra framförd dikt.
2015-05-06

  Chawa VIP
En varmvacker fint rimmad hyllningsdikt till barnet i djup och sinne. Känslosamt att läsa...
2015-05-06

  louisegirl
Fantastiskt vacker tänkvärd text
Med fina rim
2015-05-06
  > Nästa text
< Föregående

P-E-H
P-E-H