Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Törnrosa rond II

 

Och sagan hade väl slutat där,
När prinsen väckte prinsessan
Men yrvaken, nykysst och kär
Hon böjde lojt på hjässan.

Kronan, sessans, föll tyvärr
I trollens bottenlösa kärr

Och så stod där en enkel tjej
Med lössläppt rågblont hår
Så något bröllop blev det ej
Som ni kanske förstår

En incident som ingen gärna minns,
Särskilt inte rikets unge prins

Men över mossan dimman kom
Som när lätta fingrar smeker
Bjöd vår prinsessa en svängom
Där skogens alla älvor leker

Mellan stammar över myr
Älvorna prinsessan styr

Bortom bergen där ni vet
Där ligger ju en borg
Och ruvar i all hemlighet
Över en stor sorg

Prinsessan skrapar löv och lort
Från slottets gamla gistna port

Hallå, vadan detta förfall,
Var är ni allihop?
Ekots dova efterskall
Förstärker sessans rop

Men överallt ifrån
Ett sus blir till ett dån!

Och fönsterluckor flyger upp
Spindelväven flyger
Hundskall hörs, där gal en tupp
Och tjänsteandar smyger

En hundraårig sejd är löst
Och kungen harklar sig nervöst

Kära barn, din krona blank
Tycks du ha tappat bort
Jag ska beställa från vår bank
En ny, det går rätt fort

Men nu ska vi genast planera
För jag är för trött att regera

Du får ta riket rätt och slätt
Och jag vill ha statschefspension
Det ska nog gå ganska lätt
Men tag till dig en mansperson

Som kan fäkta, slåss och rida
Och som trivs där vid din sida

Prinsessan suckade och sa
En gemål, det vete Hin
Jag träffa' en som verka bra
Men han var visst för fin

Jag vet en som kommer från marinen
Fast i hundra år har han sovit bland svinen

Så blev det törnrosbröllop till sist
Med en Navy Seal som gemål
Prinsessan flinar segervisst
Men blicken blir kall som stål

Ett ögonblick hon flyktigt minns
En lika flyktbenägen prins

 

 




Bunden vers (Rim) av Solitaire VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-05-07 00:00



Bookmark and Share


    tramp
Snyggt rimmat och som läser handlar denna satir om konungariket brunsås och stundande prinsbröllop !
2015-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP