Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brev till himlen

Köpte ett frimärke
till ett brev som jag skrev
till himlen
jag skrev ett ord, en fråga om livet:
varför?
Jag väntade i flera år på svar
tillslut seglade brevet ner igen
landade vid mina fötter
jag öppnade och läste:
därför!

Jag skrev ett nytt brev
med frimärke
jag skickade en ny fråga till himlen:
vad är meningen med livet?
Flera år gick
tillslut seglade brevet ner igen
himlens svar:
för att få dig att förstå ditt varför!

Jag skrev ett nytt brev
frimärket på
min fråga:
hur lär jag mig att förstå?
Flera år gick
tillslut föll en ask ner från himlen tillsammans med ett brev
asken var gjord av guld
men ändå landade den mjukt på marken
jag läste brevet:
I denna ask finns det jag älskar mest av allt
den är din och min mening med livet
älska den och bevara den.
nervöst öppnade jag locket
där i låg en spegel
först förstod jag inte
sen gick det upp för mig
jag log av kärlek och sa för mig själv:
därför




Fri vers av Mr Mackan
Läst 320 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-05-06 23:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr Mackan
Mr Mackan