Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: Jonas Wängestam Manus för "Förståsigpåare".


Tom och Full - Ett samtal

Full sitter på ett Café och pratar med sin gode vän Tom.

 Full: Jag har något viktigt att berätta.

Tom: Vad spännande, jag lyssnar.

Full: Jag har räknat alla böcker jag läst om hur man blir en bra människa. Det blev trehundra stycken. Jag har säkert lärt mig allt jag behöver veta.

Tom: Hur vet du det?

Full: Jag har ju läst alla dessa visdomar!

Tom: Vems visdomar?

Full: Böckernas visdom, men jag tror på allt, alltså är det min visdom.

Tom: Nej, de kan aldrig bli dina, för du är Tomhet.

Full: Så visdomarna finns inte?

Tom: Nej. All visdom och skrivna ord du läst, tillhör ingen.

Full: Vad menar du? Är det bara Tomma ord?

Tom: Precis! Orden betydde kanske något för den som skrev dem. Men du kan bara äga din egen visdom, den som uppstått i dig, under hårt arbete.

Full: Men vad ska jag göra nu?

Tom: Jag vet inte, jag är Tom. 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av L.byström
Läst 235 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-05-09 12:52



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Starka känslor döljs!
2015-05-11
  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström