Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Katten och köra - en drömramsa

 

Katten var barnvakt till lillan som frös
släpade runt på en blek liten tös
lillan som ännu ej öppnat sitt öga
klagade lätt men det botade föga

Katten var trött, jag tog tag i hans öra
greppade vagnen och började köra
mötte ett par från ett levande rollspel
fina var kläderna, minen var nollställd

Jag ville delta och kollade reglerna
spelpjäser kastades kring liksom stenarna
man fick poäng om de kom på rätt plats
spelledaren gjorde egna i plast

Jag vände åter till fridfulla blommorna
tänkte att fredliga spel lär väl komma, va
där vi kan spela med växter som pjäser
hellre än plastpil som sticker och fräser

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 264 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-05-11 08:22



Bookmark and Share


  Anya VIP
Innehållsrikt med härlig rytm. Inledningen gör att man läser vidare.
2015-05-12

    Lena Söderkvist VIP
Ordet "kattvakt" får en ny innebörd, hör jag...
Kul rimmat, bra rytm
2015-05-11

  objekt3
Återuppståndelsen :)
2015-05-11

  i af apa
fint som
katten..
2015-05-11

  TrollTörnTrappan VIP
Kasta omkring spelpjäserna - vilket genidrag! Sten kan man kasta mer eller mindre fredligt - hoppas reglerna utvecklar bättre vett än den hårdhänta katten! utan att bli alltför plastiska...
2015-05-11

  lodjuret/seglare VIP
Finfin läsning till gröten och det rostade brödet. En bör ju se mera till dieten å kosten istället för ögonfägnade överflödet. En katten så fin liten text att läsa högt för bästa väninnan.
2015-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X