Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Författarens eget foto. Rönnens första blomklaser.


MAJMÅNADS ANDRA MÅNDAG

I går firades morsdag.
Gratulationssippor ännu pigga i vas.
På tidig promenad iakttar jag våren,
pånyttfödelses mirakel.
Av älvors berörelse
i skogsbryn och –landskap öppnas
vitsippors revolution.
Sida vid sida badar
konvaljknoppar ännu lindade i blad
i vårmorgons solsken.
Konvaljer doftar ej ännu
dessa härliga pingstbröllops blommor.
Ur dikets djup strävar kabblekor mot sol
blomstrande gula, lockande!
På ängen snuddar fjärilen vid
vårblommans knopp, öppna du ljuvlighet!
Häggen och rönnen
nära att spruta i blomning.
Naturen har förfallit för grönskans
alla möjliga toner.

Plötligt saknade jag blommor
i mitt eget hem.
Jag tittar in i handelsträdgård!

I en stor havsblå antikkruka
småler nu en grupp röda pelargonier
åt tillfälliga gäster och mig!
En större grupp violer
njuter i fulla drag av solsken på terrass.
Jag vattnar och ger dem vatten.
Blommor ler mig, en ensam åldring, ordlösa.
I det samma känner jag,
att jag ej mera är alldeles ensam, onödig.
Hur kunde jag tro så,
mina blommor behöver mig ännu!
Jag har här ett ärende!

© Heikki Hellman 2015-05-11




Fri vers (Fri form) av Heikki Hellman
Läst 249 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-05-11 18:31



Bookmark and Share


  Palett
Vacker text om vårens under, det nya spirande livet i skog, mark och trädgård.
2015-05-18

    maija tuori

Sanoillasi maalaat mahtavan värikkään taulun !
2015-05-18

  Linda CH VIP
Vackert beskriver du vårens fröjder! Att ha blommor omkring sig sprider sann glädje!
2015-05-14

  Maj-Lis VIP
Så fint du skriver...och visst är du behövd
2015-05-14

  ResenärGenomLivet VIP
Så vackert, så vackert...fina iakttagelser i denna älskade årstid...
2015-05-12

  Chawa VIP
Här dansar orden i vårligt rus och sann glädje. Vänskapen med en fagra blommor - ett fint sällskap och något vackert att ta hand om...
Fin naturlyrik!
2015-05-12

  walborg
Blommor är levande vänner - Du skriver så fint om dem här
2015-05-11

    ej medlem längre
Till låns är all skönhet
Du får det dock att bestå
2015-05-11

    ej medlem längre
Blommor är ett fint sällskap, något levande som måste vårdas.
Så fint berättat om dina blommor och om de vilda som är efterlängtade efter vinterns frånvaro av blomning.
2015-05-11

  Marita Ohlquist VIP
Du skriver så bra om naturen!
Härligt positivt avslut.
2015-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman