Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att kunna erkänna att en kan ha fel/göra fel, att vara en produkt av sina rädslor istället för att välja glädje och samhörighet och allt det ljusa positiva...att vilja förändras. Att se sitt mörker...ett mörker som kanske inte egentligen från början var e


Vädjan till min själ

Lär mig lägga ner mitt svärd och min beredskap i detta nya sätt att leva.
Den vassa kniven var livet och allt som hände mig.
Den vässade mig att bli lika vass som dig.
Nu ber jag slipa mig och gör mig skinande hel och ren igen.
Slipa min yta och mitt djup,
snälla gör mig ödmjukare ljust glad snäll rund och stark igen.

Låt mig få känna att jag kommit hem...kommit hem till mig själv.
Låt mig få känna tillit och få le igen.
Låt mig få andas lugna andetag igen.
Slipa likt vattnet slipar sten så lätt,
slipa tills det hårda blivit mjukt och slätt.
Slipa mig tills mitt gamla jag bara är pulver.
Slipa.




Fri vers (Fri form) av Nadja Auer
Läst 322 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-05-12 16:17



Bookmark and Share


    99knivesinside
Du har nåt nytt för mig i ditt sätt att skriva, uppskattas!
2016-07-28

  Malin Ringdahl
Jag blir lugn av texten. En föraning om en önskan som kommer gå i uppfyllelse.
Lugn och ro.
2015-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Nadja Auer
Nadja Auer