Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dröm


på Sicilien

 

fyra kvinnor i en skåpbil halvfull med vatten styrde sin väg genom bergslandskapet på ön. vattnet var ljummet, men vi fick hålla ett öga på barnvagnarna så att alla ungar hade näsan över vattnet. särskilt viktigt var det med den lille vithårige, som var barnbarn till maffiabossen. han styrde ön med järnklo och stålgrått huvud och skulle aldrig förlåtit om hans sonson förolyckats.

under festivalen hängde vi upp banderoller i hamnkvarteren, där det stod KVINNORNA SKA SEGRA. vi plockade snabbt ner dem igen när maffiabossens bil blev synlig i trakten.

festplatsens scen var färgglad och hal. det kändes lite som att gå på en halvuppblåst luftmadrass. det fanns inga utrymmen bakom scen, så man fick gömma sig i ett skjul bland pinjeträden och vänta på signal för regissören för sin entré. första gången fick jag så bråttom att jag kom in med ett svärd i stället för en stråke i handen. 




Prosa av Nanna X
Läst 218 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-05-13 07:50



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Å vad bra särskilt svärd å stråke i ombytta roller.
2015-05-15

  Catharina Edin VIP
skön dröm; välskrivet!
2015-05-14

    Lena Söderkvist VIP
Jaha, och var fick du svärdet ifrån?
Kanske var den en penna? En gissning bara.
Får en känsla av Kalle Ankas jul vad gäller första stycket.
Och det här med kvinnokamp och det erkänt patriarkaliska Sicilien var väldans intressant, på Sicilien förekommer så många våldtäkter att en kvinnokamp är nödvändig.
2015-05-13

  Ingela Svenson VIP
Här gömmer sig oupplösta och dolda oförrätter minsann! Bästa han aktar sig, maffiabossen! Kvinnorna fogar sig inte längre efter hans vilja
2015-05-13

  objekt3
Perfekt, svep svärdet, dra det genom luften, klipp alla luggar, stubba svansen :)
2015-05-13

  Arne Ugglemosse
ganska tydliga symboler i denna färgstarka och suggestiva dröm: barnhantering kan kännas som att man knappt har huvudet över vattenytan / balanserar på slak lina. tror jag, har själv inga. not wearing one's feminism on the sleeve at all times. slutligen mera allmän stress och ångest och att inget är ordnat i på rätt sätt vid framförandet, utan man får improvisera, så som det allmänt är i drömmar, kanske för att det undermedvetna inte är bra på att planera i förväg / slänger ut random bilder ur arbetsminnet. Fast detta motsägs av vissa andra drömmar som är perfekta och i 3D-technicolor.
2015-05-13

  lodjuret/seglare VIP
Jag skulle själv inte drömma om så djärva inslag. Bara att hålla ett fordon på rätt köl i en dröm borde premieras. Jag tycker dock att du lyckades dominera historien hyggligt. Att ta efter det som redan dåligt är, det är ju ingen rekommendation.
2015-05-13

  i af apa
kvinnorna får starta
egen maffia...
2015-05-13

  AgnesP
En läsning som förde mig til Palermos gator. Spännande dröm.
2015-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X