Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårvilja



I morgonsångens kör
står viljan befriad

i ögon, händer, armar
ben och fötter

i maskrosor, tulpaner
och förgätmigej

i solens stänk
i din pupill,
gropen i din kind


Som fjärilen
omöjlig att fånga
är glädjen

men den vilar sig
en stund
i din hand


Det är i våren

som mildrar

som vattnar plantor
värmer luften
tinar sorger

Det är där
du känner starkast

Att du finns till


















Fri vers av bittemi VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-05-17 20:27



Bookmark and Share


  Respons VIP
Våren som spirande livskraft - bra!
2015-05-19

  Ljusletaren
Fina vackra ord/kram
2015-05-19

    Dan Myrbeck
Härligt vår-
och livsbejakande!
2015-05-18

    ej medlem längre
Skimrande av liv är din dikt. Ljusdansande!
2015-05-18

  ResenärGenomLivet VIP
Fantastisk vårdikt...mycket bra...
2015-05-18

  Lars Hedlin
Din text är full av energi!
2015-05-18

  Marita Ohlquist VIP
Läser och njuter av din fina text!
Ser bilder för min inre syn.
Starkt och bra avslut.
2015-05-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Sprudlande vårmelodi i din bildrika dikt!
2015-05-18
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP