Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lilla fågel



Du har flätat ditt bo
av spindelvävstråd
Med lätta fjun
har du klätt ditt rede
Du har vävt in små daggdroppar
i boet
som återspeglar solens ljus

Lilla kolibri
den minsta av alla fåglar
en dyrbar pärla är du
praktfull i all din glans
Med små små fötter
står du på kanten till ditt bo
bland daggdroppspärlor
i morgonrodnaden
och matar dina dunlätta ungar

Himmelriket tänkte jag mig så
Sjung lilla fågel
en lovsång
till Herrens ära





Fri vers av Maria T
Läst 227 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-05-17 13:13



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint skaldat om fågeln som sjunger till Herrens ära!
2015-06-26

  Cadena
Så vackert, hur orden avlöser varandra lätt och smidigt, hur bilderna fångar en.
2015-05-19

  ResenärGenomLivet VIP
Jag får så fina bilder av dina ord...
vackert...
2015-05-18

  Michaela Dutius
Så otroligt poetiskt och måleriskt du skildrat den lilla fågeln Maria.
Man tycker rent av att man ser den!

Tack!
2015-05-17

    ej medlem längre
Mycket vackert diktat om himmelriket där fåglarna alltid sjunger.
2015-05-17

  walborg
Oändlig skönhet - bild av andlig längtan
2015-05-17

  Per "Läsaren" Sörqvist
Underbar!
2015-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T