Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med blicken mot havet...



Jag ville fånga lyckan
men
den sprang fort och lätt
ilade
med vinden
kynnig o kokett

Jag ville fånga dagen
men
natten svepte in
med
mörkret
mot mitt sinne
i sorgens krinolin

Jag ville fånga livet
men
döden står på lur
väntar där i dimman
tills
det blir min tur


fångar jag väl stunden
och
sjunger mig en sång
med blicken emot havet
här
från min balkong

Bodil Sandberg-06







Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 397 gånger
Publicerad 2006-04-16 19:58



Bookmark and Share


  Åsa Gustavsson VIP
Njutning i ögonblicket- det är det bästa sättet att leva!
Toppendikt!
2006-04-17

  curra
Underbar Underbar!!
2006-04-17

  Daniel_78 VIP
haha nu får jag nästan ta fram en ordlista efter de två första verserna.
men en sång från en balkong är alltid en sång från en balkong. även lite vemodig är den glad på något sätt vilket även slutet anspelar på. fånga stunden, det är en konst.
2006-04-17

    steffe struts
Härligt Bodil! fånga nuet..
det är det bästa vi kan göra,
dessutom det säkraste...

vacker dikt!

setfan
2006-04-17

  rebecca d
stunden, det enda vi har...där bor lyckan och allt annat...
2006-04-17

  kath
sorgset, hoppfullt och vackert klingar dina ord om livets villkor ..... vad vet vi om något annat än här och nu ,,,,,,,, det är bara att inse att det gäller att njuta sekunderna .......... du har en penna som sjunger i vackra rytmer och rader ...........
2006-04-17

  Anders P VIP
ett insiktsfullt och angeläget budskap förpackad i en näst intill fulländad form vad gäller rytm och rim. Tjusigt
2006-04-16

  yoyyo
perfekt, underbart!
2006-04-16

  Helene Månsson
Vilken härlig rytm! Ja, vad gör man! Tror jag ska göra som du fånga stunden och sjunga min sång och ha blicken mot havet! /Kram
2006-04-16

  Rune Thorsell
Hej Bodil!

Härliga rim och flygande rytm. Dessutom djupa tankar.

Kram! Rune.
2006-04-16

  DanSan
Ja med blicken mot havet som ger en sådan ro!!!
Skönt och poetiskt drömlandskap BodilSan!!!
Och du fångade dagen från din balkong . . .
Jag har haft 36 grader varmt på min innglasade!!!
2006-04-16

  Ingrid Nilsson
Alldeles underbart sjunget!
2006-04-16

  Markattan
Underbart och härligt rytmiskt, som så ofta när du tar fram skaldepennan. En visa full av fart och fläkt.
2006-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg