Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dikt om skogen


Vilda vackra fria skog

Vilda vackra fria skog,
du tar varken kort, eller pengar
ändå är du generösare än någon lyxkrog
och kantad av gudomliga ängar

Skogen är kronan i skapelsens prakt,
sen begynelsen otämjd och fläckfri
En plats för stillsam andakt,
oändligt fridsam och gästfri

Långa promander genom skog och mark,
i skuggan skymtar både troll och älva
Gömda bakom träd och bark,
håller de sig för sig själva

De har rymt hit från människans fantasi
Här lever de under natt och dag,
flyktingar från vetenskap och empiri
Jag beskådar dem under ett djup andetag
och tänker att jag nog tillhör deras parti
Befriad som dem från verklighetens grymma lag
vill jag i skogen förbli




Bunden vers av Fredrik Payedar
Läst 381 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-05-19 03:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skogen är en stor rikedom som man inte nog kan värdesätta.
Gillar din fina dikt. Med känsla och fina rim.
2015-06-03

  Åsa Njunjes
Skön rytm & känsla i denna. Jag hamnade där! I skogen alltså.
2015-05-27

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet!
2015-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Payedar
Fredrik Payedar