Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt om inre demoner


Demonen som har mitt ansikte

Han har mitt ansikte
Min ångest är hans levebröd
Demonen som vaktar mitt fängelse
han kommer vara med mig till min död

Det tog mig många vintrar
Länge letade jag fjärran och när
Efter nyckeln till mitt fångenskaps portar
sökte aldrig i min egen karaktär

Den insikt jag nu fått i livets symmetri
Är att jag är en fånge av mina egna brister
Och jag kommer aldrig nånsin bli fri
förrän jag lyckas bemästra dessa laster




Bunden vers av Fredrik Payedar
Läst 357 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-08-07 00:05



Bookmark and Share


  Trädskugga
Insiktsfullt om de kantstötta bitarnas sökande blick i den symmetriska helheten, riktigt bra!
2015-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Payedar
Fredrik Payedar