Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
se rubriken


Nyårs dikt

Dåliga tider av krig och misär
hårt skall sättas mot hårt
problem skall lösas med militär

Då slår klockan förbi årets krön
små myror samlas på stadens torg
glädjerop och fyrverkerier knalla
efter en tid utan sorg
suktar de alla

Även en liten myras drömmar kan ibland besannas
och visst är de vackra när de önska alla väl
falsk champagne dricks och sympatiska sånger trallas
godtrogenhet kan kanske vara deras akilleshäl
men hyggliga väsen bör de i alla fall kallas
och eftersom jag kan behöva förbättra min själ
så ansluter jag mig nu till deras kalas- skål och gott nytt år.




Bunden vers av Fredrik Payedar
Läst 408 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-12-22 01:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Payedar
Fredrik Payedar