Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kontemplation



Ser och känner stillnaden
Från en tavla av Cezanne
På en reklambild.

När stressade fötter ilar
hastigt förbi i tunnelbanan

För den bor inuti. ..


Hos Betraktaren som njuter
Fastän Tågen skramlar och tjuter

Kommen från Enare Träsk.
Tuggar lugnt,rökt torkat
Renhjärta.Medan de andra
brådskar för att hinna
Först fram i tid.


Skall sedan till Hotellet
Titta Naturfilm på Teven.
Äta micrad Mandelpotatis
med Fjällröding och Tranbär.


Jaa,stillnaden bor alltid. ..inuti.
Tänker Renskötaren vankelmodigt.

Reser sig varsamt,går sin väg.
bland T-centralens folkvimmel.

Har ännu ej tappat bort sig själv
I jakt på flyende Tid.





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-05-21 11:32



Bookmark and Share


  i af apa
denna jakt
som man inte borde jaga
då den står här
just i dina
ord
här
2015-05-22

  Valter Örn VIP
Härligt att ha en självvald agenda som man trivs med och att inte behöva springa förbi de andra som brådskar för att hinna först fram i tid, och i livet.
2015-05-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart diktat om att vara sig själv i stressens tid.
2015-05-21

  Marita Ohlquist VIP
Gillar renskötaren!

"Stillnaden bor alltid...inuti"

"Har ännu ej tappat bort sig själv
I jakt på flyende Tid"
2015-05-21

    ej medlem längre
Åh vad bra du har det! Jag har haft tankar på att flytta till Norrland,passar mitt kynne!
2015-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP