Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"All the world's a stage, And all the men and women merely players;" (Shakespeare). dröm.


All the world's a stage II

 

jag satt med de två manliga skådespelarna och väntade på startskottet. vi skulle arkebuseras en i sänder. jag var först. jag skulle ställa mig upp i luckan, bli träffad i bröstet, göra en framlängesvolt och falla platt på rygg. det var väl inte så svårt.
       värre var det med den långa replik som följde på arkebuseringen. det var en talkör, en slags sirensång om jag förstått saken rätt. jag hade läst i romanen som pjäsen byggde på att sirenerna var ett gäng flickor som ockuperat ön. de var alla tio år, hade röda kläder och liknande anletsdrag. hur skulle vi få våra röster att låta så ljusa? och skulle vi verkligen hinna runda kulissen i den korta blacken? skulle vi kanske dela upp raderna för att inte låta så andfådda? jag viskade nervöst med den äldre skådespelaren. jag hade glömt mitt manus, så jag fick bläddra i hans. det låg i handfatet, fullt av kaksmulor. 
       som tur var blåste regissören för paus efter arkebuseringsscenen. han satte sig jämte mig på läktaren och förklarade att jag inte behövde oroa mig för talkören, den skulle vi repetera senare. men kunde jag möjligen rulla lite mer åt vänster efter arkebuseringen, så att de andra liken fick plats? och kanske jag ville anföra långdansen i slutscenen, när de döda var uppståndna? han visade mig det röda drakhuvudet jag skulle bära, de vackra kandelabrarna med svarta blad och den röda stugan med svarta knutar vi skulle dansa in i, och ut ur. enkla braillesteg : två steg fram, ett steg bak. jag mötte hans blick och nickade försiktigt. det skulle jag nog klara.




Prosa av Nanna X
Läst 210 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-05-26 10:26



Bookmark and Share


  i af apa
så är det med manus
man glömmer dom
eller/ & är dom fulla
av kaksmulor....

en intressant teXt!
2015-05-26

    Lena Söderkvist VIP
Intressant med alla instruktioner. Låter som en massa jobbiga måsten som skall klaras med en axelryckning. Framlängesvolten efter arkebuseringen är ju en klar överbearbetning av händelsen. Någon i din närhet är kanske alltför petig och har koll på vad bland annat du gör. Eller också betyder det något heeelt annat.
2015-05-26

  TrollTörnTrappan VIP
...ibland blir det ännu mer intressant att få inblick i en repetitionsprocess än skåda den färdiga föreställningen!! Roliga orosmoment kring vari svårigheterna kommer ligga : Att dö är liksom inget mot att leva upp till sirenerna...
2015-05-26

  objekt3
klipp, cut, klipp mellan vålter och landning !
2015-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X