Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sega till dega ej till!

Var som ett träd
får jag höra när det om mig stormar
oj säger jag vad du gormar
men jag får till svar
det är ju motgången
som mitt kurage formar...

Stå emot
håll dig fast på din fot
om det behövs slå
en knut om din rot...

Men följ med i vindens svängar
böj på alla dina strängar
stå inte stel och tryck
då dras du upp och bort i ett ryck...

Det är ju det stela stormen älskar ju
det är det den knäcker först av allt ju
du har väl sett alla knäckta pinnar
som sen i trasor pinnar på du...

Men den som kan böja sig
och till och med falla på knä
kan ju hitta något som ger lä...

Och får vila sin kropp
för nästa lopp
då kan börja
att känna
ett hopp...












Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-05-26 17:05



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
mycket väl skaldat
2015-05-27

  ULJO
Bra ordat
2015-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt