Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vanmaktens Barnvakt



Du tecknar upp
Dörren med ditt skrik

Hur lyckas du med det.
Som så många gånger
Förr.

Ingenting är stängt
Allt är öppet.

Men reglat och instängt
Ändå,på det gamla
försåtliga sättet.

Vanans makt,blir till vanmakt
Barnvakten kan inget göra.

Går ut och röker på balkongen
Ingen är hemma.

Förutom de bortglömda barnen
Som väntar på att föräldrarna
Skall komma tillbaks

Från sitt smygfestande Grillparty

Det är Sommarkväll i de
Finaste av villkvarter
Landet har att erbjuda.

Men även ungarna där
Är skelögda,snoriga
och Ensamma inuti.

Bland klippta häckar
Och Mercedes bilar i garagen.

Silverskeden är av krom
och har börjat rosta
Utan att någon ser.

Barnet har metallsmak
i munnen och miljögifter
i blodet.

Öppnar upp Dörren
med sitt skrik.

Men ingen hör någonting
Allt prasslar dåsigt vidare

I den egna Världen av Distans.

Lagom frånvarande från Livet
Mitt i en Grillosande Sommaridyll





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-05-28 14:57



Bookmark and Share


  Klara Ord VIP
Kontraster i en levande text.
2015-05-29

  i af apa
fan så bra...!!
2015-05-28

  Palett
En sorglig bild tecknar du här om livet.
2015-05-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra tecknad bild av samhället av idag, för barn. Inte ens rika blir förskonade.
2015-05-28

  Marita Ohlquist VIP
Bra!
2015-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP