Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DET LYSSNAR OCH LÄNGTAR MITT HJÄRTA

Det lyssnar och längtar mitt hjärta,
det susar och jublar i skog och mark

det sjunger från tallens och björkens grenar
och hackspetten spelar på trädets bark


Mjuk ligger mossan vid vattentäkt
där bäcken ilar mot hägrande mål

berusande dofter har solen väckt
i denna vår ljusnande försommarvår


Jag längtar att åter få lyssna till sången
som flödar från strandängens grönskande snår

få vandra vid strandens doftande tångbädd
känna havsbrisen rufsa mitt grånande hår


© palett




Fri vers av Palett
Läst 360 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2015-05-31 12:20



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
poesi när den uttrycks som bäst
2015-10-18

  Anya VIP
Så vackert med fin rytm.
2015-06-21

  P-E-H
Mycket bra diktat! Gillar särskilt "Berusande dofter har solen väckt
i denna vår ljusnande försommarvår"...

Värme, doft och ljus i ett!
2015-06-04

  ResenärGenomLivet VIP
Åh...så fantastiskt ljuvligt...underbar dikt...
2015-06-03

  aol
En dikt som mjukt svävar sjunger över markerna,
2015-06-03

  louisegirl
Mycket vacker poesi
2015-06-02

  Bo Himmelsbåge
En dikt det sjunger, brusar, susar om,
likt vårens egen flod...
av dofter... känslor... minnen...
2015-06-01

    ej medlem längre
Tycker om hur du använder "Det" i de två första stroferna - mycket, mycket elegant - som allt övrigt här.
2015-06-01

  Ljusletaren
Ps Förlåt ... det skulle stå vårbild
2015-06-01

  Ljusletaren
Vacker vårdikt och fin höstbild/ kram
2015-06-01

  Lars Hedlin
Gillar denna mycket!
2015-06-01

  ULJO
Härlg text du förmedlar
2015-05-31

    ej medlem längre
Så underbart vackert du diktar!
2015-05-31

  Kattfot
En underbar vårdikt! Du skriver så levande att man ser och känner allt
du beskriver.
2015-05-31

    ej medlem längre
Naturskön poesi, ljuvligt.
2015-05-31

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrikt!
Ser, hör och känner
Bra
2015-05-31

  Lindha W Gustavsson
En dikt HELT i min smak. Jag kunde se och känna allt du ordat om!
2015-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett