Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

God vård

Vi måste utveckla, göra mera.
Vi har mål, vi har visioner,

Iallafall generella.

Valfrihet, individen i fokus,
respekt, autonomi, ja välj själva
allt som passar in i en humanistisk ideologi.

Så jobbar vi


Men inte mer personal, nej det måste vara kostnadseffektivt.
Vi ska vårda säkert och smidigt
med förbättrade rutiner.

Vi ska analyseras mera. skriva avvikelser
på alla fel, de blir ju bara fler.
Rapporter ska lämnas, statistik föras,
listor fyllas i, skattningar och kalkyler.
Det är 5 minuter hos Rut och 10 hos Stina
2 för medicinen och 7 för duschen.

Vi ska dokumentera mer och ännu mera.
Det är viktigt att ha ryggen fri.
Hur många vändningar och vårdplaner
har Eva? Smärtskattningar? Ni har väl skrivit ut en kurva? Var det höga siffror på värken?

Varför det inte går att få dem att stanna?
Vi tar in en konsult som gör en analys.
Fråga dem själva? Hur de har det?
Nej, så jobbar inte vi. Vi vill ha en objektiv bedömning.
Det ska vara ett expertutlåtande, någon utifrån.

Det blöder i leden, kanske det.
Men det beror på dem själva. De får Prioritera mera.
Vad de ska välja bort ? De är de väl profesionella nog att avgöra själva.




Fri vers av bittemi VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-06-03 22:15



Bookmark and Share


  Ronny Berk
så väl tänkt och skrivet, ja !
2015-06-26

  Maria T
Bra skriver. Viktigt om vården
2015-06-09

    Dan Myrbeck
Jag tror mycket erfarenhet finns bland de som jobbar med en verksamhet. Dessa personer kan dessutom komma överens om ett upplägg som är bättre än om en chef gör det.
2015-06-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att läsa och begrunda!
Hur skall detta sluta?
2015-06-04

  Lars Hedlin
Verkligen bra framfört och insiktsfullt KRAm
2015-06-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Tack, för ett mycket viktigt och belysande inlägg, om hur människor behandlas i vården. Inte av okunskap utan personalbrist.
2015-06-04

    ej medlem längre
Viktigt ämne. Verkligt viktigt ämne i dagens samhälle.
Sanslöst med all omänsklighet som föds ur "lönsamhet". Och det bara fortsätter, och ökar.
2015-06-04

  Bibbi VIP
Så sant.
2015-06-03

  ResenärGenomLivet VIP
Välfärdssamhälle...jo pyttsan...för vem då? Förstår dej så väl, skulle kunna skriva något liknande om barnomsorgen..."suck"...
2015-06-03
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP