Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris. (Beklagar, inga nya dikter på länge, har skrivit dag och natt på en roman jag kallar "Utvald"). Den här har några år på nacken. I tiderna vann jag en dikttävling kallad Diktmaraton (temat var Blå Stunder) med fyra dikter. Den här var den första.


Snart en sommarnatt, djupblå



 

På verandan bordet
ännu delvis dukat, glas
och vin, ljus på den vita duken
Genom fönsterglasen skymningen

snart en sommarnatt,
djupblå

I det blåa vaknar tiden, vaknar
till en tidlöshet. På stranden dansar
kvinnan, dansar vit
mot det djupblå
dansar, snurrar, virvlar,
ler

Farfar tar en klunk av vinet,
i hans sinne
Det hon inte ser




Fri vers av Mia Bergenheim
Läst 312 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-06-12 21:43



Bookmark and Share


  Ronny Berk
sommarnatts vackra poesi, ja !
2015-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim