Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att hålla distansen




Någon minut i soligt väder.
Seglet fylldes med förlig vind

sedan tog det stopp
och
motorn vägrade gå igång.

Vågorna kluckade stillsamt
mot båten,som vippade
slött avslagen mellan Skären

Missade Fotbollsmatchen
på Teven i Sunes stuga med
källarkalla öl.

Svärord i Sommarhettan

Fasthållen av ödets bojor

När en Mås skrikande for
förbi och retfullt skitade
ner det slaka seglet


Och man fått sopptorsk
Invid Ålands Havet

Vid sådana tillfällen. ..
Kan det vara svårt
att hålla Distansen

Kan man till och med
tänka sig dansa Tango
med Finska Pensionärer

Och lyssna till Karaoke
från Kinesiska Turister.

På en Fyllefärja längst
med Trälhavet.Z.zz.

Vid sådana tillfällen
finns ingen Stålman.

Som kan flyga förbi
och rädda en nödställd

Vid sådana tillfällen. ..
Får man verkligen
känna på
Att man lever. ..

Under de hårda vilkor
som Ödet bestämmer.

Lyssnar sedan till Radion
där en Sommarpratare

Självbelåtet säger att vi är
lata.Bortskämda individer

Som lever i det bästa
av Världar. ..

-Dra åt Skogen.
Sjön suger!!






Fri vers av Sefarge VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-06-15 14:56



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Ödet spelar oss små spratt imellanåt.
Kul text!

2015-06-20

  i af apa
fin fina bilder
rullar fram i en
säkert motor...
2015-06-15

  Valter Örn VIP
Kul ögonblicksbild från Sommarhavet!
2015-06-15

  Marita Ohlquist VIP
Så tokigt det kan bli!
Bra skrivet
2015-06-15

  Mats Edin VIP
Duger!!
2015-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP