Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Välkommen till mitt helvete och ditt himmelrike

Och när jag släppte in dig tindrade dina ögon och jag såg du ville ligga. Förmodligen inte för att jag var speciell, utan förmodligen för att jag kunde få dig känna. Känna något falskt, men ändå av värde.

För när man saknar det rätta kan man förvanska och förenkla och ge dig vad du vill ha. Enkelt, och komplett; ensam i en värld av lögner.

Gud, så du älskar dom och gud vad du föraktar min religion.

När din hand tog min kuk, och omfamnade den hårt och fast kände jag att jag inte ville. För jag har aldrig tänt på dig, bara på vad jag kunde få dig att göra. Jag var din gud och du var min idiot. En idiot bland många.

Lördagsaftnen sken av ståndaktiga ljus, i olika färger och av olika former. När du omfamnade mig, en av tio den aftonen, så kändes det mest roligt. Livet som lek, och du som barnet som omfamnas första dagen av lekledaren, och lekledaren som omfamnar dig och i förbifarten får dig att älska din nya plats.

Välkommen till mitt nya hem som inte är mitt utan ditt. Välkommen till regelverket som du tror är uppsatt efter normer, men endast förvanskat av min vilja. Välkommen till mitt helvete och ditt himmelrike.

Och när jag spottar dig i ansiktet öppnar du munnen, sväljer och tackar och tar emot. Sadist utan att slå? Ja, så kanske du kommer säga om hundra år när tiden stått still ett tag.

Det är underbart här i Sodom. Där allt är min lögn och min sanning, och detsamma för dig men vänster är höger och norr är söder. Dra åt helvete och jag ska älska dig dit.




Prosa (Novell) av a distinguished man in a three-piece suit
Läst 1345 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2006-04-17 23:38



Bookmark and Share


    eiggsand
Först vill jag applodera ditt val av namn. Sedan novellen. Det känns som jag just kommit ut på en bakgata från en mörk biograf med filmen fortfarande spelande i huvudet. Det ryms mycket bilder på dina 289 ord. Jag bockar.

-e
2006-05-01
  > Nästa text
< Föregående

a distinguished man in a three-piece suit
a distinguished man in a three-piece suit