Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tre flammande stjärnor vill jag ge dig



Jag anar dina sorgsna ögon
i natten
känner din närvaro
din sorg som kramar mitt hjärta

Jag ville plocka stjärnorna
att lägga i din hand
så att dina ögon
får låna deras ljus

Tre flammande stjärnor
vill jag ge dig

en för din sorg
en för din glädje
och en för ditt hopp

och sjunga för dig
medan ditt krossade hjärta
vilar
i mina kupade händer




Fri vers (Fri form) av Michaela Dutius
Läst 355 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-06-18 23:26



Bookmark and Share


  aol
Så ömt underbart ömt skaldat,
2015-06-28

  Maria T
Så ömsint vackert
2015-06-28

  ResenärGenomLivet VIP
Medmänsklighet...så fint, om än lite vemodigt...
2015-06-23

    Annika J
Riktigt bra komponerad dikt.
2015-06-21

  Trädskugga
Fin rytmik i texten,

bra dialog mellan sorg och hopp,

orden bara ur dina händer.
2015-06-19

  Per "Läsaren" Sörqvist
omtanke varm och fin och en gest för att komma vidare.
2015-06-19

  Lars Hedlin
Orden så trösterika och ömma! Varm kram <3
2015-06-19

  lodjuret/seglare VIP
Litet gammaldags stil. Skönt att tolkningen är fri. Känns som något varsamt och ömsint tänkt bakom orden, men behöver förstås inte vara som till tröst. Trenne violer, från Flen, förtjänar texten.
2015-06-19

  anits VIP
Så fint berörande och mycket tankvärt skaldat!
2015-06-19

  Nimbus VIP
Det sista stycket får mig som läsare att undra: Vad menas med att en persons krossade hjärta ligger i dina händer? Känner du skuld att denna person är sorgsen? Poesi ska väcka reflektion och fundering, vilket du gör med din poesi. Kram till dig!
2015-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius