Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sommarsolståndet inträffar idag 21 Juni 2015 :) och tänk i natt fyller jag år med tjugo över midnatt :) foto av Eva Akinvall


Väderlek (~Sommarsolståndet är inne~ 21/6 -15)

Sommarsolståndet är inne
årets kortaste natt är idag
fast i natt, fast dagen blir ju lång
och natten mycket kort
Det blir ju inte mörkt,
bara skymning som övergår i gryning
Och sedan, om fjorton dagar då kommer Aphelium, då solen är längst bort från Jorden på hela året, men det gör ju inget bara det inte är molnigt

det här skrev jag idag  :) 

VÄDERLEK 

Susande björk i vinden
Skimrande gräs i regnet
Glittrande hav i solen

Dansande gran i brisen
Brusande våg i stormen
Virvlande frön i luften

Doftande blomst i nosen
Färgsprakande trädgård för synen
Kvittrande flygfän i skogen

Sinnena fulla av intryck

Fötterna i sanden gör avtryck

Kinderna för sommarpigment ger uttryck

Håret står på ända
Idag tar dagen ingen ände
men i morr'n ska allting vända
Nu är Midsommarsolståndet inne

Och sommaren bara i sin begynnelse

*

 

bilden är på blomster hos mor o far, framför mig där jag sitter i soffan o lyss till regnets dropp o fors och fåglarnas ljuvliga sång, o susande träd, blomster som mor fått till midsommar av en väninna som hon plockat själv i Småland :) 

Eva A  21/6 2015, 

 

 




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 450 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-06-21 14:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vacker väder-lek! Så fin text!
2015-07-12

    ej medlem längre
Det är så fint av dig så så
2015-06-22

  Palett
Härligt frisk text om midsommaren !
Och grattis !!!
2015-06-21

    tramp
Fint skrivet om sommarfägring och grattis på födelseda'n :-)
2015-06-21

    ej medlem längre
Fint diktat till Midsommar!
Grattis på födelsedagen, eller ska jag säga födelsenatten!
2015-06-21

  walborg
Livglädje och tacksamhet
2015-06-21

  Ronny Berk
leksamt väder med såväl berusning som håret på ända ...
2015-06-21

  Annie b'larsson VIP
Jag tyckte din dikt var fin, jättevackra blommor och så gillar jag midsommarstången på bordet, charmig.
2015-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)