Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nya perspektiv

När en stjärna dör
står evigheten stilla
och himlens portal
bjuder fridfullt ljus
i sitt fall mot jorden
önskningens sekund
en sista beröring
innan allt blir grus

När en blomma dör
föds det nya liv
frön sprids till vördnad
likt agnar för vinden
händer där i myllan
strävar efter mörkret
knoppar blommar ut
viskningar mot kinden

När en fågel dör
så tystnar musiken
och toner som berört
svårmodets sinnen
naturen stannar upp
bilden av det vackra
flygfärden mot skyn
blir bevarade minnen

När en människa dör
lugnt och stillsamt
fylls rummet av toner
och själen får vingar
en flykt mot evigheten
mot en ny atmosfär
ett möte i godhet
där klockorna klingar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 425 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2015-10-08 04:44



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Fint skrivet om Döden o Evigheten!
2015-10-09

  överlevaren VIP
Tidlös fin text, om oändligheten .... där slutet blir början till något nytt!
2015-10-09

  Linda CH VIP
Gripande vacker och hoppfull dikt.
2015-10-09

  anits VIP
Starkt berörande och mycket fint skrivet!
2015-10-08

  Ingrid Trolle
Med din penna målar
du så sköna trösterika
och vackra vyer med
oklanderligt rimmade
verser
2015-10-08

  Chawa VIP
Serent och trösterikt i fint rimsmide...!
2015-10-08

  ResenärGenomLivet VIP
Underbart vackert diktat...
2015-10-08

    Dan Myrbeck
Fin temadikt!
2015-10-08

  Teresia Ridell
Starkt berörande och mycket vackert !
2015-10-08

  Änglaögon
Hoppfullt vackert om livets gång.
2015-10-08

  Magdalena Eriksson VIP
Känner godhet acceptans och skönhet. en modig vilja att se mening i alla livets skeden.
2015-10-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Ljusa fridfulla toner i finstämd poesi från din penna!
2015-10-08

  Lars Hedlin
Tycker mycket om denna text som inger ljus!
2015-10-08

    ej medlem längre
Poesi som berör och som berättar.
2015-10-08

  agneta pichler
Om livet
Och dess skede vid slutet

Vacker utan stress och oro..
2015-10-08

  louisegirl
Vacker poesi, om livet
2015-10-08

  Ljusletaren
Håller med i det Eva Helene säger/ kram
2015-10-08

  Eva Helene VIP
Så vackert och hoppfullt!
2015-10-08

  Fem hjärtan VIP
Jag håller med Marita här...Mästerligt!
2015-10-08

    ej medlem längre
Ära åt livet som går vidare.
2015-10-08

  Marita Ohlquist VIP
Mästerligt om livet och döden!
2015-10-08

  Hanna Mari Wallin
så vackert framfört

en ljuvlig poesi om livet


bokmärker
2015-10-08

    ej medlem längre
Fint, och där finns också själ å ande å evigheten!
2015-10-08

    ej medlem längre
Vacker poesi. En njutning att läsa.
2015-10-08

    ej medlem längre
Så fint med en sakral känsla! Döden och evigheten berör oss alla djupt.
2015-10-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO