Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett - Från spången..



Jag ville trilla och från spångens spikar vika
som sorlets sång förlåtligt bröt ur branten
dock våt och vådlig välvde älv ned kanten
och så, jag må, ja måste självet svika.

Så söktes ström att dikesfång berika
i porlets gång försåtlig tjöt diskanten
som nåd åskådlig skälvde skärsatlanten
men hjärnan spjärnar mig att spången spika.

Än vänder händer järn och huvet hamrar
där tänder bänder samman rader ranka
som änden lägger an längs spångens spann.

Än bråte blott min bro av börd belamrar
ned plankan vattenvidder vandrar blanka
än mördar mig med märlan människan.












Bunden vers (Sonett) av anathema VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-08-16 17:50



Bookmark and Share


  RitaBrunner
Jag kunde kopiera Sentas kommentar och klistra i min! :)
För mycket av det goda kan man få magknip av. Det gäller även i poesi! Men du kanske övar på allitterationer?
2015-11-04

    ej medlem längre
Här har du verkligen utnyttjat både allitterationer och assonanser. Och mycket fina sonettrim!
Riktigt trevlig att läsa med fint flyt!
2015-08-16
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP