Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Självporträtt.


Gamla människor har vissa rättigheter.

som att gå med krökta knän
eller sitta orörliga länge på en bänk,
och mottaga besök av goda, vänliga minnen
från länge sedan.

Att le mot den busiga hackspetten,
och känna med skalbaggen,
som kämpar sig över vägen.

En gammal man räknar barn och barnbarn på fingrarna,
men kommer hela tiden av sig
vid en lövsångares pockande rop
eller hackspettens knackande.
"Nå, det blev en hel del ändå," tänker han.
Vänner fanns och försvann
älskarinnor åldrades fortare
än han själv hann.

En gammal man har inga skyldigheter.

Skulden är en våt rock
avhängd i hallen.

Han finns inte kvar någon lång tid.
Därför har han rättigheter,
inga skyldigheter kvar





ue.











Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 185 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-06-25 15:36

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En underbar skildring av
en gammal man, som är
lätt igenkännlig där han
sitter på sin parkbänk.
Det är honom väl unnat
att slippa skyldigheterna
Mycket bra skaldat!
2015-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram