Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SNABBT ILAR DAGEN

Snabbt ilar dagen mot natten
där timmarna sakta flyr
i mörkrets tystnad lever
dagens gömda tankeflod

Tankarna ilar hit och dit
och hjärnan får ingen ro
texter och strofer behandlas
prövas och ratas, får gå

I morgonens klarare ljus
förkastar man nattens ord
att samla skärvornas bitar
blir dagens skapande mål

Kanske blev det en dikt till slut
av denna tankarnas dans
som formats till levande text
av nattens sparade ord


© palett




Fri vers av Palett
Läst 437 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-06-26 14:13



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Absolut blev det det.
2015-09-28

  Ljusletaren
Du fångade verkligen tankarnas makt och dagens ljus. Underbart skriftat/ kram
2015-07-29

  Quasimodo
Skön beskrivning att skapandets process, känns igen!
2015-07-13

  KattenKin VIP
Fint diktar du det som känns igen. Tycker särskilt mycket om första versen, väldigt poetisk, men som summa summarum är allt bra.
2015-07-06

  Lehva VIP
Så fint och igenkännande.
2015-07-05

  Sommarina VIP
Jomen så är det! Fint skrivet
2015-07-03

  soligajag_1 VIP
Precis så är det ! Alla ord som samlas inuti formas sedan till denna vackra dikt ! Tycker om!
Spar den .
2015-07-02

  Heikki Hellman
Sant vart och ett ord. Poesi blir flytande då man kan dikta som du gör. Till dig tycks tankarnas dans vara lätt! Sparade din fina text.
2015-06-30

  aol
Berörande starkt skaldatgillar tredje strofen,
2015-06-29

  Bo Himmelsbåge
Fin dikt om diktandets skaparprocess...
Skärvor av det som fötts
i nattens mörka vrår
sätter om dagen i ljuset
slingrande glittrande spår...

2015-06-27

  ResenärGenomLivet VIP
Så bra du beskriver hur det kan gå till...snyggt...
2015-06-27

    ej medlem längre
Alltid bra att att sova på saken.
2015-06-27

  Lindha W Gustavsson
Åter en fin dikt helt i min smak, känner igen mycket av dina ord i mina egna tankar som virvlar runt om natten.
2015-06-27

  Stefan Albrektsson
Mycket vackert om skapandeprocessen! Känner så väl igen mig själv i tredje strofen... Fint!!
2015-06-27

  Ewa-Britt Nilson VIP
Natten bär på
sitt vis, sen fick
Du till en surpris
orden pusslades
ihop till en sorts
tänkedevis...

2015-06-26

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att ta till sig och begrunda!
Visst är det så att man tänker annorlunda på natten och på dagen.
2015-06-26

  Lars Hedlin
Jätte bra framfört!
2015-06-26

    ej medlem längre
Gillar!
2015-06-26

  Kattfot
"I mörkrets tystnad lever dagens gömda tankeflod"
Ja, precis så är det, fint diktat!
2015-06-26

    ej medlem längre
Väl och bra skriven!
2015-06-26

    ej medlem längre
Mycket vacker denna ...
2015-06-26

  Per "Läsaren" Sörqvist
Bra gjort när man som läsare känner igen sig, vilket du lyckats bra med.
2015-06-26

  Ronny Berk
god poesi av denna tankars dans !
2015-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett