Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till havs

Familjen har tagit in på hotell Viking - detta Svenssons egna charterfartyg. Detta lite udda designade båtspektakel med destination Finland. Först checkar man in, tar en fika och kliver på järnburken - kastar in väskorna på hytten och väntar sobert på att taxfreebutiken ska slå opp sina portar. Barnen vill ner till bollhavet. Mamma med övriga medpassagerare (alltså jag) vill upp på däck. Barnen invänder. Efter en stund på däck lämnar skorven hamnen och vi sätter kurs mot plan 7 där det berömda bollhavet har sin boning. Mamman axlar manteln - tar på sig uppgiften. Jag sätter mig i fiket med en kopp kaffe - vilken idyll. Barnen öser på ordentligt. Jag sitter på säkert avstånd.
"Nu är det läggdags", lovsjunger mamman och nickar åt mig. Jag nickar tillbaka.
"Läggdags" , gnäller barnen.
"Läggdax", skrattar den salongsberusade gamla karln som sitter snett bakom mig.
Jag höjer kaffekoppen i en skål och följer upp sällskapet med mamman i spetsen. Min bror Skulle vara stolt över mig. Nykter i riket sodom. Alkoholångorna tätnar. Jag tar en sista vända på däck innan jag återvänder till hyttens säkra karantän.




Prosa av Lento Assai
Läst 259 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-06-27 08:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lento Assai
Lento Assai