Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Levande Symfoni i Moll och Dur




Megafonen har tystnat
Det är inte längre någon
som skriker Slagord i den.
Hänger rostig. ..Bortglömd
på Huvudbyggnaden.

Men Wang Xi Lin minns! Med en rysning.
Där han står och väntar på bussen
mellan de musikaliska kompositionerna
Hur dom slog sönder trumhinnan
och käken på honom, bland annat.
När de stod uppställda i offerled
Där under Kulturrevolutionens mörka
Dagar. De som föll ifrån, dukade under.

Nu är det Konsumtion som gäller
och alla har " fri tillgång" att slösa
bort sina pengar .Barnbarnet undrar
tyst vad han stirrar på.Tills några
skränande Måsar flygande drar förbi
Ovanför deras huvuden.

Skingrar deras ensamma tankar.
Och de skrattande börjar tala
I mun på varandra, om lyckan att
Flyga en Drake.





Prosa av Sefarge VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-07-03 12:41



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Initierad och tänkvärd text om det stora landet Kina.
2015-07-03

  KattenKin VIP
Ja Kina, vilken tudelad värld!
Snyggt skriven och intressant text!
2015-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP