Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är ett utkast som jag fastnade för. Jag är nyfiken på vilka känslor det väcker hos dig?


När Alice gick vilse i skogen

Flickan vandrar i skogen med bestämda steg, hon letar efter rosträdgården, efter hjärter dam som ska hjälpa henne hem. Tillbaka till tryggheten, säkerheten och de varma kramarna. Bortanför skogen ser hon ett ljus bakom höga häckar med rosa rosor. Flickan öppnar grinden och andas in doften av rosor, det sticker i halsen och gör henne tårögd. Där ser hon hjärter dam med mörkrött hår. Hjärter dam ser på henne, lyfter upp hennes haka med ett långt finger. Hon vrider huvudet åt ena sidan, åt andra sidan och suckar djupt. Hon vänder sig sen om och glider iväg genom sin rosträdgård. Flickan står kvar innanför grinden med tårar i halsen. Rosorna är inte klarröda, de ser trötta och ledsna ut. Hjärter dam är inte kärleksfull, hon är kall och tyst. Men det är hennes väg hem. Hennes enda väg hem. Hon fortsätter efter Hjärter dam, genom trädgården. Förbi häckar som blir allt högre, allt hon ser är hjärter dams mörkröda hår. Hon skyndar sig för att hinna med, skyndar sig för att inte bli ensam kvar. Tidigare var hon inte rädd. Men nu känner hon sig ensammare än på flera dagar. Fast hon nu för första gången inte är ensam.

På andra sidan skogen går hjärter dam med brandrött hår och fräknig hy och vattnar sina rosor med tårar. Hon gråter för flickan som gått fel, valt en annan väg och därför aldrig kommer till henne. Hjärter dam visste inte hur hon skulle hjälpa flickan, men hon visste att hon kunde göra det. Hos Spader Dam, med de rosa rosorna och det mörka håret finns bara förakt och rädsla. Hjärter dam vill skydda flickan från det. Skydda henne och hjälpa henne att hitta hem.




Prosa (Kortnovell) av Nitwitoddment
Läst 401 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-07-06 21:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nitwitoddment
Nitwitoddment