Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vattendroppe

 

En vattendroppe

lyser likt en stjärna

på ett lila salladsblad

 

När han insåg problemet

tog han ett steg bakåt

för att orka ta två steg framåt

 

Problemet handlade om

spänningen mellan den sociala

livshållningen kontra enskildheten

 

Lösningen låg i kompromissen

som var mer ett både-och

än ett val mellan ytterligheter




Fri vers (Prosapoesi) av Fredrik P. VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-07-09 17:35



Bookmark and Share


  prinscess VIP
Bra skrivet
2015-07-11

  aol
Gillas berörande djupt skriftat just kompromissen är en prövning i livet,
2015-07-09

  Stefan Albrektsson
Ja! Alldeles riktigt tycker jag. Vi har ju ingen riktigt bra distinktion i svenskan som tex engelskan har mellan solitude och loneliness. Solitude är viktigt som komplement till det sociala livet! Gillar den tvekande inledningen på din text!
2015-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP