Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här texten är kanske inte så bra i sig, men jag drömde om det när jag somnade till vid pluggandet. Det var värt att skriva ner, trots allt.


I min värld

I min värld äter alla glass, och om de vill, byter de ut den mot choklad, då och då.

I min värld bestämmer alla själva vad de vill göra.
Alla väljer själva, utan att känna sig pressade eller hotade.
Alla förmedlar det de vill, utan att känna sig fåniga eller bli fördömda.
Alla vågar tycka det de tycker.

I min värld beslutar alla själva vad de vill göra med sina liv.
Alla blir astronauter, om de så vill.
Alla skaffar elva barn, eller bara två, om det känns bättre.
Alla har en favoritsysselsättning, även om det är att stirra in i en vägg.

I min värld hittar alla alltid hem, i tid.
Alla slipper att utsättas för hån och slag.
Alla har en egen säng med ett fint örngott.
Alla lever fria från den paralyserande skräcken av våldtäkt, unga som gamla, killar som tjejer.

I min värld passar alla i den hårfärgen de tycker bäst om.
Alla är fina i små kurvor som gör dem till individer att älska.
Alla vet vad de ska göra för att må bra.
Alla uppskattar varandra för vad de är.

I min värld äter alla glass, och om de vill, byter de ut den mot choklad, då och då.




Fri vers av Teresa
Läst 489 gånger
Publicerad 2006-04-18 22:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Teresa
Teresa