Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dialog-plockning, tillika lucka 11-12, dokumenterad av de fyra barnen Bäverbär : äldre brodern Jacob, äldre systern Rebecca, yngre brodern Arvid, yngre systern Veronica


Drömmer Älva Plockar Troll (Juli-Kalendern 11-12)

 
Husvagnen
11 juli - 12 juli 1983

 




Arvid : Drömde att vi plockade bär vid ett slott.

Veronica : Åwow, jag vill bli prinsessa där!

Rebecca : Eller drottningsylt? Var bären lika vackra som slottet såg ut?

Arvid : Det var en hel skog mitt i trädgår'n, och, och, och dom största bären växer på taket.

Jacob : På tornspirorna då? Dom har väl troll också? ;-)

Veronica : Ånej, jag vill inte vara kvar där i trä'gården mera!

Jacob : Alla måste stanna och leka. Det har farmor berättat.

Rebecca : Oj, så du skräms ;-) Jag tänker gå och plocka pojkvänner istället.

Veronica : Är du en älva då?

Arvid : Där fanns legogubbar i vartenda träd, sen kunde man åka grävskopa uppför alla fönstren...

Rebecca : Du brukar ju bara bli åksjuk. Bättre att låta bli få för många bär i magen!

Jacob : Trollen hinner ändå före, hur vi än gör.

Arvid : Nä, det var en björn som började äta, och, och, och då blir vi inbjudna.

Veronica : Där hör ni!!

Jacob : Jag ser bara den här förbannade lilla plast-stugan vi sitter i. Rullar vartannat dygn, ligger drivor av jobbiga pyssel och tråkiga spel ivägen och samlar på värmerekord.

Rebecca : Skönt roliga trots allt! Lägg dig hellre i frysboxen och lyssna på en bok om bärfisar om du är så sur!

Veronica : Jag hade gärna blivit en nyckelpiga, men ingen geting!

Arvid : Dom där bären närmast molnet smakar förtrollande gott.

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-07-13 02:03



Bookmark and Share


    prima donna
Cloudberries? :)
2015-07-15

  Stefan Albrektsson
Snyggt hållet omkring sago-/förtrollandetemat. Tycker om Veronica & Arvids sistarepliker!! Nice!
2015-07-13
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP